Sociale zekerheid

Ziektekosten

Zoals elk jaar informeren wij u over de zorgverzekering. Dit jaar wordt de keuze nog belangrijker door het faillissement van de Sionsberg. Als kantoor zijn wij benaderd door Beter Dichtbij. Zij zien dat de kleine ziekenhuizen steeds meer uit de markt worden weggedrukt door de grote verzekeraars. Om dit een halt toe te roepen hebben deze kleine ziekenhuizen gekozen voor BeterDichtbij. In deze ziektekostenverzekering staat de zorg in de regio centraal.

Belangrijkste punten:

Vrije zorgkeuze
Bij BeterDichtbij kiest u zelf uw huisarts, ziekenhuis of apotheker. Geen eigen risico bij liesbreuk, galblaas, kijkoperatie knie, heupprothese, staaroperatie wanneer deze behandeling plaats vind in een SAZ ziekenhuis, zoals Dokkum.

Waardebon tandartskosten
U heeft recht op extra zorg naar keuze tot maximaal EUR 1000,- na een on geval. Bijvoorbeeld extra fysiotherapie of tandartskosten.

Basispremie vanaf EUR 99,-
Bij de Friesland Achmea is dit voor de vergelijkbare dekking EUR 106,50 per maand.

U kunt ook meer informatie vinden op www.beterdichtbij.nl. Belangrijkste overweging om over te stappen is dat deze verzekeraar belang heeft om wel naar u te luisteren. Het product is afhankelijk van u als consument. Dit in tegenstelling tot de grote verzekeraars. Door over te stappen geeft u een duidelijk signaal af dat de bevolking achter het plan van de medisch specialisten staat om ons ziekenhuis open te houden. De keuze voor BeterDichtbij word door de medisch specialisten en de actiegroep Red de Sionsberg ondersteunt. Vanaf 3 december zullen wij op gezette tijden samen te vinden zijn in het oude VVV kantoor in Dokkum om advies te geven. U kunt ons altijd bellen voor meer informatie en advies op maat.

Financieel advies over:
Particulier of ondernemer Aansprakelijkheid Bezit Verkeer Sociale zekerheid