Verkeer

Welke inzittendenverzekering heeft u?

Weet u op welke manier u bent verzekerd bij een auto ongeval? De meeste mensen hebben bij hun autoverzekering een inzittendenverzekering. Nu is het belangrijk om te weten wat voor dekking dit is. Heeft u een ongevallendekking of een schadeverzekering voor inzittenden? Het verschil kan erg groot zijn als u met een ongeluk krijgt te maken. Even een voorbeeld:

U heeft een ongevallen inzittendenverzekering afgesloten. Deze keert een bedrag uit van € 25.000,- bij blijvende invaliditeit en € 5000,- bij overlijden.
Op een gegeven moment krijgt u een auto-ongeluk waarbij u zwaar gewond raakt. Na een periode van 5 jaar revalidatie bent u bijna weer de oude. U blijft hoofdpijn en concentratieproblemen houden. Hierdoor bent u gedeeltelijk arbeidsongeschikt geraakt, en valt u fors terug in uw inkomsten.
De ongevallen inzittendenverzekering keert in dit geval niet uit. Alleen bij het uitvallen van een lichaamsdeel krijgt u een gedeelte van het bedrag wat u heeft verzekerd.

U had er in dit geval beter aan gedaan om een schadeverzekering voor inzittenden af te sluiten. Deze verzekering keert namelijk uw werkelijke schade uit, ook al raakt u niet blijvend invalide. U kunt hierbij denken aan inkomstenverlies, kosten voor hulp, aanpassingen in uw woning, kilometervergoeding voor ziekenhuisbezoek en smartengeld. De dekking keert uit tot een maximum van € 1.000.000,-.

De schadeverzekering inzittenden is vaak een paar tientjes per jaar duurder dan de ongevallen dekking. Het verschil in dekking is levensgroot.

Wij adviseren om uw autopolis er eens bij te pakken en te controleren welke dekking u heeft.

Financieel advies over:
Particulier of ondernemer Aansprakelijkheid Bezit Verkeer Sociale zekerheid